Фольклорно – етнографічний фестиваль
«Від Різдва до Водохреща»
01 грудня 2023 року - 19 січня 2024 року
Порядок проведення фольклорно – етнографічного Фестивалю

Засновник Фестивалю
Мета



Завдання






Вік учасників необмежений
Категорії Фестивалю
Професіонали
Аматори
Номінації
Макет Різдвяної шопки
Конкурс на кращий макет Різдвяної шопки (макет має бути виготовлений колективом (учасником) власноруч; техніка виконання довільна; змістовна відповідність автентичним зразкам).
Художнє читання
Художнє читання (літературний матеріал на вибір: класичний «Вертеп», сучасна інтерпретація «Вертепу», різдвяна історія, авторський сценарій).
Хореографія
Хореографія (фольклорно-етнографічні номери).
Вокальне мистецтво
Вокальне мистецтво (академічний, народний, естрадний вокал). Учасники номінації готують один довільний конкурсний твір (колядки, щедрівки, віншування, фольклорно-етнографічні номери).
Хорова (церковна) музика
Хорова (церковна) музика композиторів-класиків, церковна хорова музика.
Інструментальне виконавство
Інструментальне виконавство (фортепіано, струнно-смичкові інструменти, народні інструменти, духові та ударні інструменти тощо), (солісти, дуети, ансамблі), творча інтерпретація інструментальної мініатюри. Учасники номінації «Інструментальне виконавство» готують один довільний конкурсний твір (колядки, щедрівки, фольклорно-етнографічні номери).
Театральне мистецтво
Театральне мистецтво (вертеп, фольклорно-етнографічні композиції, різдвяні дійства, віншування тощо).
Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво
Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво (авторські твори різдвяної тематики: ляльки-мотанки, іграшки з соломи, різдвяні павучки тощо).
КОНКУРС НА КРАЩУ РІЗДВЯНО-НОВОРІЧНУ ЛИСТІВКУ
Конкурс на кращу різдвяно-новорічну листівку (листівка на різдвяно-новорічну тематику, виготовлена власними руками).
КОНКУРС НА КРАЩУ РІЗДВЯНУ СТРАВУ
Конкурс на кращу різдвяну страву (рецепт та готова страва з презентацією: кутя, вареники, страви різдвяного столу (12 традиційних страв); напої (узвар, кисіль); десерти (пляцки, печиво, пряники, їжачки, пташки)).
Контакти
За додатковою інформацією звертайтесь:
НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів |
nmc.shvods@kubg.edu.ua |
Біжик Людмила |
067-424-30-40 |
Слісаренко Валентина |
098-476-45-53 |
Івасенко Дар’я |
063-406-00-53 |
Томко Дарина |
093-834-21-00 |